Liverpool mag winnen, maar dan moet Wijnaldum de matchwinner zijn

"Liverpool mag winnen, maar dan moet Wijnaldum de matchwinner zijn"

25-05-2018 20:08
28

Royston Drenthe juicht voor Real Madrid in de finale van de Champions League, maar gunt Liverpool de beker als Georginio Wijnaldum zich kroont tot matchwinner. 

"Ik hoop dat hij een bal in de kruising jast en met de cup naar Rotterdam komt", zegt Drenthe tegen FOX Sports. "Liverpool mag winnen, maar dan moet Wijnaldum de matchwinner zijn. Hij moet zo'n brutale goal maken dat je automatisch gaat juichen, ook al ben je niet voor Liverpool. Anders moet Real Madrid winnen."

De meeste ogen zullen zaterdagavond gericht zijn op uitblinkers Cristiano Ronaldo (Real) en Mohamed Salah (Liverpool). Drenthe denkt niet dat de sterspelers de finale kunnen gaan beslissen. "Ik denk dat ze allebei gaan schitteren en hun momenten gaan pakken, zeker in deze finale. Maar één momentje zal niet genoeg zijn, want het kan ook zomaar uitlopen op een verlenging of penalty's."

"Dan is het de vraag wie er op gaat staan. Het blijft nog steeds voetbal, elf spelers die het moeten doen. Ik denk niet dat Ronaldo of Salah de wedstrijd gaat beslissen", aldus Drenthe.