Als je bij PSV, Feyenoord of AZ speelt is dat makkelijker

"Als je bij PSV, Feyenoord of AZ speelt is dat makkelijker"

25-05-2018 21:06
12

Fran Sol erkent dat het niet makkelijk is geweest om aan de lopende band te scoren bij Willem ll. De Spaanse spits scoorde het afgelopen seizoen zestien keer, een aantal dat je zou verwachten van een spits bij een grotere Nederlandse club.

"Als je bij PSV, Feyenoord of AZ speelt is dat makkelijker. Maar ik ben ook vaak huiswaarts gekeerd zonder dat ik op doel heb geschoten", vertelt Sol aan AS. "Ik maak gemiddeld 1,7 doelpunt per drie wedstrijden. Dat is erg lastig omdat we zelden domineren. De Nederlandse competitie is meer open, er wordt niet de nadruk gelegd op het tactische gedeelte als in de grote Europese competities en als je spits ben dan heb je meer kansen dan als verdediger."

Wedden

Meer odds

Sol kreeg dit seizoen een flinke domper te verwerken toen er bij hem teelbalkanker werd ontdekt. "Dat was een zwaar moment. Het ene moment lag ik op de grond en het andere moment maken we er vijf tegen PSV, dat als kampioen is geëindigd. Willem ll had vijftig jaar niet lang van PSV gewonnen en nog nooit hebben ze zo'n grote overwinning geboekt op een team dat boven ze staat. Dat ik een hattrick mocht maken, was ongelooflijk."

Sol denkt dat hij het beste van zichzelf nog moet laten zien. Naar verluidt hebben Valencia en Sevilla interesse. "Ik heb miijn top nog niet bereikt. Er is nog ruimte voor verbetering en de komende jaren zal ik beter worden. De ervaring van het spelen in een andere competitie heeft me erg geholpen. Als er interesse van een club is, is het misschien tijd om terug te keren naar Spanje om te laten zien wat ik in huis heb."