Ajax ziet hoofd jeugdscouting vertrekken: 'Kreeg fantastische baan aangeboden'

Ajax ziet hoofd jeugdscouting vertrekken: 'Kreeg fantastische baan aangeboden'

25-05-2018 22:11
26

Ajax ziet Patrick Ladru na tweeënhalf jaar vertrekken. Het hoofd van de jeugdscouting kiest voor een avontuur in China. Ladru gaat aan de slag bij de club Beijing Sinobo Guoan FC.

Ladru was in zijn huidige functie sinds eind 2015 werkzaam voor Ajax. Nu kiest hij voor China. Het was niet de bedoeling om te vertrekken uit Amsterdam, zo laat hij weten aan Ajax Showtime.

Wedden

Meer odds

"Ik kreeg een fantastische baan aangeboden, waarbij ik alles mag opzetten binnen de club, tot en met het tweede elftal. Roger Schmidt is de hoofdtrainer." Schmidt is bekend van zijn klussen bij Bayer Leverkusen en Red Bull Salzburg. Na het vertrek van Peter Bosz is hij gelinkt aan Ajax. Directeur spelersbeleid Marc Overmars wilde Ladru graag in Amsterdam houden, maar de laatste weken ging het snel. Ajax is momenteel op zoek naar een opvolger voor Ladru. 

Ladru heeft een behoorlijke staat van dienst bij Ajax. Hij was negentien jaar betrokken als jeugdtrainer en coördinator onderbouw. Eind 2014 vertrok hij, maar Ajax haalde hem een jaar later terug als hoofd jeugdscouting.