Bizarre seizoensapotheose in Tweede Divisie: Echt, echt heel erg spannend

Bizarre seizoensapotheose in Tweede Divisie: "Echt, echt heel erg spannend"

25-05-2018 23:34
8

Kozakken Boys en VV Katwijk gaan zaterdagmiddag bepalen wie er kampioen wordt van de Tweede Divisie. Katwijk is koploper met 72 punten en heeft nog een punt nodig om nummer twee Kozakken Boys, getraind door Danny Buijs, af te troeven.

Katwijk had een megavoorsprong op Kozakken Boys, maar gaf die in de tweede seizoenshelft weg, waardoor de ploeg uit Werkendam steeds dichterbij kwam. Katwijk verloor de laatste twee wedstrijden, waardoor zaterdag pas duidelijk wordt wie er met de schaal aan de haal gaat. "Je staat twee punten voor op Kozakken Boys en je moet nog een pot", zegt Katwijk-trainer Jack van den Berg tegen FOX Sports.

"Het liefst hadden we het eerder afgemaakt en op strand gezeten, maar het is zoals het is. Mentaal zijn we niet echt te breken. Het elftal heeft al een aantal dingen meegemaakt dit jaar (trainer die naar de MLS vertrok en overlijden van teammanager, red.). Het is echt, echt heel erg spannend."

Uitblinker Marciano Mengerink erkent dat Kozakken Boys zich steeds sterker is gaan voelen na de nederlagen van Katwijk. "Je hoeft er niet over te liegen dat zij de wedstrijd mentaal wat fijner ingaan dan wij. Wij hebben de voorsprong weggeven en zij zijn blijven jagen. Het moment is daar. We staan er nog steeds het beste voor. Zaterdag is het belangrijkste. We gaan het gewoon doen. In het hol van de leeuw gaan we het afmaken. Jullie zullen allemaal zien dat wij de beste zijn."

De wedstrijd tegen Katwijk is de laatste wedstrijd van Buijs als hoofdtrainer van Kozakken Boys. Na dit seizoen is hij trainer van FC Groningen.