Advies voor kersverse Ajacied: 'In Amsterdam zal hij wat brutaler moeten worden'

Advies voor kersverse Ajacied: 'In Amsterdam zal hij wat brutaler moeten worden'

26-05-2018 09:15
25

Een geëmotioneerde Perr Schuurs nam vrijdagavond afscheid van Fortuna Sittard tijdens een vriendschappelijk duel met zijn oude amateurclub RIA. De achttienjarige verdediger liep met tranen in de ogen van het veld.

"Fortuna heeft me gebracht naar waar ik nu sta, dat doet me wel wat. Bij RIA viel het afscheid zwaar, nu weer. Maar je moet stappen maken", zegt Schuurs tegen de Limburger. Dat hij het tot Ajax zou schoppen, had oud-teamgenoot Youri Lebens alleen gehoopt. "Ja, Perr was goed. Hij was bij de pupillen spits en knalde elke bal erin. Dat hij nu naar Ajax gaat, is onwerkelijk. Zeker omdat je hem kent als jongen uit het dorp, die altijd 'hallo' zegt en op zondag zelfs naar ons komt kijken."

"In zijn afscheidswedstrijd deed ik mee bij RIA. Op het veld is pas goed te zien wat hij kan. Zo normaal als persoon, maar toch zo speciaal", vervolgt Lebens, die bijval krijgt van jeugdtrainers Bert Bertrand en Marco Lebens. "Hij was iemand die zijn opdrachten altijd uitvoerde. En beleefd, nog steeds. Laatst was hij op de fuif van mijn dochter en dan zal hij altijd even bijkletsen", zegt Bertrand. Lebens: "In Amsterdam zal hij wel wat brutaler moeten worden."

Ook RIA-voorzitter Wil Schmitz is lovend. " Het is een jongen die vriendschap bewaart. Hij heeft geweldige stappen gemaakt. Door hem is ook Fortuna weer gaan leven in het dorp. Voor het eerst heb ik dit seizoen wedstrijden op vrijdagavond moeten verplaatsen, omdat Fortuna thuis speelde."