Ongemotiveerde AZ-spelers: 'Heb tegen Van den Brom gezegd dat het zo niet hoefde'

Ongemotiveerde AZ-spelers: 'Heb tegen Van den Brom gezegd dat het zo niet hoefde'

26-05-2018 12:27
7

Voormalig Jong AZ-trainer Martin Haar prijst Ron Vlaar en Rens van Eijden. Niet iedere speler van AZ die mee moest doen met het beloftenelftal was even gemotiveerd. Vlaar en Van Eijden wél.

Haar kreeg soms spelers van AZ 1 bij zich die er niet altijd gemotiveerd bij liepen. "Dat is heel irritant. Ik heb ook tegen John van den Brom gezegd dat het zo niet meer hoefde", vertelt Haar (66) bij NH Sportcafe.

Bij Vlaar en Van Eijden ging het wél goed. "De manier waarop jongens als Rens van Eijden en Ron Vlaar het invulden was top. Ze waren heel motiverend naar die jonge jongens toe in de kleedkamer en op het veld. Die jongens kijken toch op naar Vlaar, een jongen die een WK heeft gespeeld."

Haar is volgend seizoen geen trainer meer van Jong AZ, maar blijft wel verbonden aan de Alkmaarse club. "Hij gaat met zijn jarenlange ervaring als voetballer en trainer in verschillende competities, een zeer waardevolle rol vervullen in de opleiding. Met name in het door ontwikkelen van onze talenten. Ook zal hij onze trainers een spiegel voorhouden en discussie aanwakkeren", vertelde Hoofd Jeugdopleidingen Paul Brandenburg vrijdag.

Lees ookAZ weet clubicoon binnenboord te houden: 'De club wilde mij niet kwijt''