Van Gaal: 'Als vader wens je dat je dochter met iemand als hij thuiskomt'

Van Gaal: 'Als vader wens je dat je dochter met iemand als hij thuiskomt'

26-05-2018 13:01
27

Louis van Gaal looft Dirk Kuyt. Tijdens het WK van 2014 zag Van Gaal een rol als mentor weggelegd voor Kuyt, die niet zozeer in aanmerking leek te komen voor een basisplaats. Maar Kuyt knokte zich in het elftal.

"Voor dat WK heb ik op het laatste moment de spelerslijst samengesteld", vertelt Van Gaal in het wedstrijdmagazine van de Dirk Kuyt Testimonial. "Waarbij voor mij doorslaggevend was dat Dirk een grote toevoeging kon zijn in de kleedkamer, want hij is iemand die mensen kan binden."

Wedden

Meer odds

Van Gaal houdt veel herinneringen over aan Kuyt en zegt dat hij een 'op en top professional is'. "Belangrijker nog is hoe hij als mens in elkaar steekt. Hij is iemand die als mens mijn schoonzoon zou kunnen zijn. Als vader zou je wensen dat je dochter met iemand als Dirk zou thuiskomen."

"Het is ook niet voor niets dat ik hem altijd tweede of derde aanvoerder maakte in mijn team. Voor het WK in 2014 zag ik hem in eerste instantie ook als aanvoerder van de kleedkamer, en niet direct als speler in het elftal."