Schöne: Ik hoop dat hij gaat, aan zijn kwaliteiten zal het niet liggen

Schöne: "Ik hoop dat hij gaat, aan zijn kwaliteiten zal het niet liggen"

26-05-2018 13:31
10

Lasse Schöne weet niet hoe groot de kans is dat Kasper Dolberg meegaat naar het WK. De twintigjarige Ajax-spits is pas net hersteld van een blessure en moet afwachten of bondscoach Age Hareide hem in de WK-selectie op gaat nemen. 

Schöne weet hoe het is om het WK te missen. Als speler van NEC scheurde hij in de zomer van 2009 zijn kruisbanden. "Ik maakte een maand voor het WK, in de laatste wedstrijd van het seizoen, mijn rentree. 45 minuten tegen Ajax, de tweede helft", vertelt Schöne aan ELF Voetbal. "Dat was te weinig om mee naar het WK van Zuid-Afrika (in 2010, red.) te gaan."

Schöne durft de kansen van Dolberg dan ook niet in te schatten. "Dat vind ik moeilijk om aan te geven. Ik hoop dat hij gaat, aan zijn kwaliteiten zal het niet liggen. Maar hij heeft weinig gespeeld. Hoewel: hij is langer fit dan ik acht jaar geleden was. Heeft meer minuten gemaakt. Daarom denk ik toch dat hij een goede kans maakt. De bondscoach weet wat hij in z'n mars heeft. Kasper heeft vaak genoeg laten zien wat hij kan."