Ajax zette FOX Sports-analisten voor het blok: 'Hij moest van de Ajax-duels af'

Ajax zette FOX Sports-analisten voor het blok: 'Hij moest van de Ajax-duels af'

26-05-2018 14:15
43

Analisten Kenneth Perez en Ronald de Boer werden een paar jaar geleden door Ajax voor het blok gezet: óf jeugdtrainer blijven in Amsterdam, óf kiezen voor hun werk bij FOX Sports. Beiden opteerden voor hun televisiewerk. 

"Perez deed net als ik individuele trainingen bij Ajax. Hij ging toen naar FOX Sports en was daar af en toe kritisch op Ajax. De club vond dat dat wel een tandje minder kon als hij een dag later weer op De Toekomst rondliep. Ajax heeft Kenneth toen een beetje voor het blok gezet: hij moest in elk geval van de Ajax-wedstrijden af als hij wilde blijven. Maar Kenneth is van waarde voor FOX en koos voor het analistenvak", blikt De Boer terug in Het Parool. 

"Een jaar later overkwam mij hetzelfde. Kenneth en ik waren allebei jeugdtrainer omdat we liefhebber zijn, dat heeft niets met geld te maken. Daar doe je dat niet voor. Het analistenwerk kun je tot je zeventigste toen; het is een goedbetaalde baan. Inmiddels ben ik overigens weer ambassadeur voor Ajax. Ik reis met sponsors mee naar Europese wedstrijden en houd wat praatjes."