Kuyt 'beste aankoop ooit': 'Heeft alle kwaliteiten die voetballer nodig heeft'

Kuyt 'beste aankoop ooit': 'Heeft alle kwaliteiten die voetballer nodig heeft'

26-05-2018 18:47
14

Doelman Pepe Reina en manager Rafa Benitez steken de loftrompet over Dirk Kuyt. De Spanjaarden werkten bij Liverpool met de voormalig Oranje-international samen.

"In al mijn jaren in het profvoetbal ben ik maar weinig spelers zoals Dirk tegengekomen. Dirk is eigenlijk atypisch voor de voetbalwereld, loyaal, nederig en met goede normen en waarden", vertelt Reina in het wedstrijdmagazine voor de Dirk Kuyt Testimonial. "Waar hij ook gespeeld heeft, overal zal men niets dan lof voor hem hebben."

Wedden

Meer odds

Het was Benitez die Kuyt in 2006 naar Liverpool haalde. De manager noemt het een van zijn beste aankopen. "Zeker als je kijkt naar de prijs die we voor hem betaald hadden en wat we daarvoor terugkregen: een hardwerkende speler die op elke training dezelfde kwaliteit leverde als in de wedstrijden. Mensen onderschatten weleens dat hij alle kwaliteiten heeft die je nodig hebt als voetballer: hij kan scoren, passen, coachen en legt heel veel energie in de wedstrijd."

Volgens Reina had Kuyt door die instelling bijna geen aanpassingsproblemen. "Vanwege zijn mentaliteit, zijn vastberadenheid, zijn professionaliteit, zijn bereidheid om elke dag weer vanaf nul te starten", stelt de goalie. "Tegen hem trainen was voor mij ook een nachtmerrie, of laat ik zeggen: een heel goede training. Ik ben blij dat ik eigenlijk nooit een echte wedstrijd tegen hem gespeeld heb."