Zes conclusies na finale: zure avond voor Virgil en Gini, Bale verdient beter

Zes conclusies na finale: zure avond voor Virgil en Gini, Bale verdient beter

26-05-2018 23:45
39

En wéér ging de Cup met de Grote Oren naar Real Madrid. De sterrenploeg van Zinedine Zidane veroverde zaterdagavond voor de derde keer op rij de Champions League. Liverpool-goalie Loris Karius was de schlemiel van de avond in Kiev. Onze analyse & conclusies! 

Trieste Salah-aftocht
Imponerend was het, hoe Liverpool in Kiev aan de wedstrijd begon. Jürgen Klopp had het goed voor elkaar met zijn ploeg: het favoriete Real kwam er niet aan te pas en de 1-0 voor The Reds hing in de lucht. Tót die vreselijke 25e minuut.. Sterspeler Mohamed Salah werd door Sergio Ramos naar de grond gewerkt, raakte geblesseerd aan zijn schouder en verliet even later huilend het veld. Liverpool kwam die klap nooit meer te boven. Hadden de Engelsen met Salah in de aanval wél gewonnen? We zullen het nooit weten. Na zijn trieste aftocht ging álles mis voor Klopp en co. 

Vervloekte Carvajal
Bizar maar waar: voor de tweede keer op rij lijkt Real-back Dani Carvajal een groot eindtoernooi te missen vanwege een blessure die hij oploopt in een finale van de Champions League. Twee jaar geleden moest hij het EK 2016 aan zich voorbij laten gaan en zaterdagavond verliet Carvajal het veld in tranen in de eerste helft. Geen WK voor de vleugelverdediger? Carvajal lijkt wel vervloekt. 

Gini en Virgil: zuur
Eigenlijk niets aan op te merken, de prestaties van Oranje-internationals Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in Kiev. Van Dijk hield zich knap staande tegen de aanvallers van Real en met name in de eerste helft zorgde Wijnaldum er met goed spel voor dat het middenveld van de Engelsen domineerde. Van Dijk vertelde na de finale dat hij de 1-0 van Karim Benzema (de eerste blunder van Loris Karius) niet eens gezien heeft... Pijnlijk en zuur dat de twee Nederlanders de Champions League-trofee uit handen zien glippen door een absolute wanprestatie van hun keeper. 

Tweede helft om van te smullen
Zo matig als de eerste helft was qua schouwspel (citaat Rafael van der Vaart: een kutwedstrijd), zo heerlijk was het tijdens het tweede bedrijf. De blunder van Karius bij de 1-0 was ongekend. Daarna tekende Sadio Mané voor de 1-1. Bale maakte één van de mooiste treffers ooit in de Champions League en Karius bezegelde het lot van zijn eigen club door bij een zondagsschot van diezelfde Bale ontiegelijk te blunderen. 

Van het Liverpool dat in de eerste 25 minuten zó fris en gedurfd speelde tegen De Koninklijke, was eigenlijk niets meer over. Mané schoot op de paal - en dat was het wel. Na de sensationele 2-1 van Bale leek het er geen moment meer op dat Liverpool zich opnieuw zou terugknokken. De onderschatte Zinedine Zidane - hij zat weer eens op de wipstoel - had z'n zaakjes na de pauze gewoon prima voor elkaar. 

Exit Karius, hallo Cillessen? 
Heeft het dramatische optreden van Karius mogelijk gevolgen voor de goalie van Oranje? Beetje opportunistisch misschien, maar Liverpool wás al op zoek naar een nieuwe keeper, meldden Engelse media. Na de horrorshow tegen Real lijkt het onwaarschijnlijk dat Karius komend seizoen nog onder de lat staat op Anfield. Simon Mignolet is ook onderweg richting de exit. Liverpool zóu belangstelling hebben voor Jasper Cillessen... Zien we hem binnenkort terug in de Premier League? 

Bale verdient beter
Cristiano Ronaldo en Sergio Ramos schijnen geen fan van hem te zijn. Zinedine Zidane houdt hem in topduels vaak aan de kant. Hoe lekker moet het zijn voor Gareth Bale om zaterdagavond de ultieme sportieve wraak te nemen. Als invaller besliste hij het duel met Liverpool door twee keer te scoren. Na de wedstrijd gaf de Welshman aan dat hij 'met zijn zaakwaarnemer gaat praten over de toekomst'. Tip van ons: lekker naar een club gaan waar je écht de grote ster bent. 

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)