Wijnaldum zocht Karius niet op: 'Niet fijn als continu mensen naar je toe komen'

Wijnaldum zocht Karius niet op: 'Niet fijn als continu mensen naar je toe komen'

27-05-2018 07:26
14

Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk waren de eerste Nederlanders  in een Champions League-finale sinds Arjen Robbin in 2013, maar die mijlpaal kon ze na afloop gestolen worden. De teleurstelling overheerst bij de Liverpool-spelers.

"Dit voelt echt heel beroerd. Ook door de manier waarop. Natuurlijk is het een sterke tegenstander, maar dit was zo onnodig", zegt Wijnaldum tegen het Algemeen Dagblad. "Het wegvallen van Mo Salah was heel bepalend, denk ik", vervolgt de middenvelder. "Een klap, ja. Je zag toch dat we het even kwijt waren."

Manager Jürgen Klopp benoemde in de rust dat de Liverpool-spelers zich over het verlies van hun sterspeler heen moesten zetten. "Maar als je vervolgens kort daarop op 1-0 achter komt, wordt dat alleen nog maar moeilijker", stelt Wijnaldum, die zijn ploeg uiteindelijk met 3-1 ten onder zag gaan tegen Real Madrid.

De blunders van doelman Loris Karius waren bepalend in de tweede helft. "Ik heb nog niet zoveel tegen hem gezegd. Anderen gingen al naar hem toe na de wedstrijd. Ik denk dat het niet fijn is als er op zo'n moment continu mensen naar je toe komen, daarom liet ik het maar even. Ik spreek hem later nog wel."