Van Bronckhorst: 'Moeilijk dat ik dat een aantal keer met Dirk heb moeten doen'

Van Bronckhorst: 'Moeilijk dat ik dat een aantal keer met Dirk heb moeten doen'

27-05-2018 08:55
29

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst komt er in de biografie van Dirk Kuyt niet altijd even gunstig vanaf. Het bleek de voormalig aanvaller dwars te zitten dat hij in het kampioensjaar van de Rotterdammers geregeld op de bank terechtkwam.

"Het is vaak gegaan over mijn band met Dirk, zeker in het kampioensjaar. Het was een fantastisch jaar voor mij als trainer, maar ook moeilijk omdat je mensen in de selectie moet teleurstellen", reageert Van Bronckhorst in gesprek met de NOS. "Dat heb ik een aantal keer met Dirk moeten doen. Dat was wel moeilijk, omdat je natuurlijk een verleden hebt met elkaar en elkaar goed kent."

"Dirk sprak daarover natuurlijk zijn teleurstelling uit", vervolgt de oefenmeester over Kuyt, die zondag afscheid neemt in De Kuip. "Dat moet ook. Maar uiteindelijk ben je als coach verantwoordelijk voor je hele team."

Met Feyenoord ging het afgelopen seizoen zonder Kuyt een stuk minder. De Rotterdammers haakten snel af in de titelrace, al werd nog wel de KNVB Beker veroverd. "De afwezigheid van Kuyt was een van de redenen, maar niet de enige. Het had ook met de andere samenstelling van de groep en de vele wisselingen te maken."

"Maar het mag duidelijk zijn dat Dirk er met zijn ervaring niet was. Dirk heeft uitstekend gepresteerd voor Feyenoord. En hij heeft op zijn hoogtepunt kunnen stoppen", besluit Van Bronckhorst.