Van Dijk pleit Ramos vrij: 'Bij dat moment geef ik hem een zet, eerlijk gezegd'

Van Dijk pleit Ramos vrij: 'Bij dat moment geef ik hem een zet, eerlijk gezegd'

27-05-2018 09:47
37

Virgil van Dijk wil niet te zwaar tillen aan de acties van Sergio Ramos, die eerst Mohamed Salah uitschakelde en vervolgens een beuk uitdeelde aan Loris Karius. De Nederlandse verdediger pleit de aanvoerder van Real Madrid zelfs gedeeltelijk vrij.

"Bij dat moment met Karius gaf ik eerst Ramos nog een zet, eerlijk gezegd", verklaart Van Dijk na de met 3-1 verloren Champions League-finale in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Of ik nog veel van Ramos kan leren? Ach, ik denk dat ik een ander type ben. Maar kijk naar al die prijzen die hij gewonnen heeft. Dat zegt wel iets natuurlijk. Daar moet je waardering voor hebben."

Van Dijk meldt zich net als Liverpool-ploeggenoot Georginio Wijnaldum deze week bij het Nederlands elftal. "Misschien is dat wel lekker, wat afleiding", zegt de verdediger. "Wekenlang aan deze wedstrijd blijven denken is ook niet alles."

"Nu heb ik vooral zin om even met mijn vrouw en kind te zijn. Ja, een finale verliezen is zo erg als ze zeggen. Een ongelooflijk grote teleurstelling. Dit doet echt pijn", besluit Van Dijk.