De Jong getipt bij eredivisionist: 'Henk verkoopt de club het beste in Nederland'

De Jong getipt bij eredivisionist: 'Henk verkoopt de club het beste in Nederland'

27-05-2018 12:33
23

SC Heerenveen stelde afgelopen week Jan Olde Riekerink aan als nieuwe hoofdtrainer, maar de club had net zo goed voor Henk de Jong kunnen gaan. Dat stelt Sandor van der Heide, zijn rechterhand bij De Graafschap.

"Ik denk dat Henk op dit moment wel de juiste persoon was geweest voor Heerenveen", vertelt Van der Heide bij Omrop Fryslân, geciteerd door Feanonline. "Er is een aantal namen voorbij gekomen. Henk zal de club misschien wel het beste verkopen in Nederland. Dat doet hij overal, dus dat zou bij Heerenveen niet anders zijn."

De Jong is iemand die een stadion voller kan krijgen, aldus Van der Heide. Het valt hem op dat het Abe Lenstra Stadion steeds vaker matig gevuld is. "Ik heb een aantal wedstrijden op FOX gezien van Heerenveen en op een gegeven moment zie je het stadion gewoon halfleeg is. Dan overdrijf ik denk ik niet."

"Overal waar Henk komt, zitten binnen een half jaar de stadions weer vol. Naast het voetbalgebied denk ik dat Henk wel de juiste persoon was om daar trainer te zijn. Maar goed, zoals Henk al zei, is er helemaal geen contact geweest", besluit Van der Heide.