'Achteraf kun je stellen dat ik misschien jaar te vroeg bij Ajax ben weggegaan'

'Achteraf kun je stellen dat ik misschien jaar te vroeg bij Ajax ben weggegaan'

27-05-2018 14:00
18

Terugkijkend op zijn loopbaan denkt Ryan Babel (31) dat hij in 2007 beter nog een extra seizoen bij Ajax had moeten blijven. De aanvaller van Besiktas en Oranje vertelt dat aan De Telegraaf. Elf jaar geleden betaalde Liverpool zo'n 18 miljoen euro voor de destijds piepjonge Babel. 

"Het was een interessante periode, waar ik heel goede herinneringen aan bewaar. In Liverpool heb ik bijvoorbeeld van Steven Gerrard écht geleerd wat winnaarsmentaliteit is. Achteraf kun je stellen dat ik misschien net een jaar te vroeg bij Ajax ben weggegaan. Maar het heeft me mede gevormd tot de speler die ik nu ben", blikt Babel terug. 

The Reds tastten héél diep in de buidel voor de rechtspoot. "Ik vond het frappant dat er zoveel geld voor me werd betaald. Ik had niet gedacht dat dit bedrag al voor mij op tafel zou worden gelegd, omdat ik 20 jaar oud en een betrekkelijke nieuwkomer in de voetbalwereld was. De kans een toptransfer te maken, kwam sneller dan ik zelf had gedacht. Het deed niet zo veel met mijn vertrouwen, want ik beleefde het in een roes."