Kluivert krijgt advies van ervaringsdeskundige Drenthe: Gewoon doen, simpel

Kluivert krijgt advies van ervaringsdeskundige Drenthe: "Gewoon doen, simpel"

27-05-2018 14:36
101

Royston Drenthe vindt dat Justin Kluivert zich niets moet aantrekken van het commentaar van buitenstaanders. Wanneer de negentienjarige aanvaller van Ajax deze zomer de mogelijkheid krijgt om een transfer te maken naar het buitenland, moet hij die kans pakken. Drenthe zegt dat voor de camera van Voetbal Inside. 

De ex-prof maakte zelf op jonge leeftijd de overstap van Feyenoord naar Real Madrid. "Wat ik kan meegeven vanuit mijn perspectief is: blijf vooral jezelf. Probeer alles mee te nemen, de goede en de slechte punten", steekt Drenthe van wal. "En als je een trainer ontmoet die het in je ziet zitten, grijp die kans dan. Dat is namelijk schaars in de voetballerij. Mensen vertonen vaak slangengedrag, omdat er zo veel geld bij komt kijken."

Wedden

Meer odds

AS Roma zou momenteel bezig zijn met de komst van Kluivert. "Ik weet niet veel van Kluivert, met alle respect, maar op het moment dat hij zo'n kans krijgt, waarom zou-ie die niet moeten pakken? Wie ben ik om te zeggen dat hij die kans niet moet pakken?"

"Op het moment dat een voetballer in de Eredivisie de kans krijgt om naar het buitenland te gaan, moet-ie dat ook gewoon doen", vervolgt Drenthe. "Wie zegt dat-ie daar niet beter van wordt? Hij kan minder spelen, omdat er daar betere spelers rondlopen - tuurlijk. Maar dat kan hier óók gebeuren. Als je zo'n kans krijgt: gewoon doen, simpel."