Kuyt zwaait af en maakt állerlaatste doelpunt op bijzondere dag in De Kuip

Kuyt zwaait af en maakt állerlaatste doelpunt op bijzondere dag in De Kuip

27-05-2018 15:55
53

In een volle Kuip heeft Dirk Kuyt zijn actieve voetballoopbaan zondagmiddag officieel afgesloten. In wedstrijdjes mét en tégen voormalig ploeggenoten zwaaide Kuyt af. Vanaf de penaltystip maakte hij vlak voor het laatste fluitsignaal een doelpunt. 

Tal van sterren waren zondag naar Rotterdam-Zuid gekomen voor de Dirk Kuyt Testimonial. Er werden drie wedstrijden afgewerkt van steeds 35 minuten. Eerst deed de 37-jarige Kuyt met diverse voetbalvrienden mee tegen Feyenoord en na een onderbreking droeg hij zowel het shirt van het Nederlands elftal als dat van zijn laatste club. 

Wedden

Meer odds

Onder meer Jerzy Dudek, Craig Bellamy, Jamie Carragher, Steven Gerrard en Raúl Meireles waren aanwezig. Namens Oranje gaven onder meer Giovanni van Bronckhorst, Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie, Edwin van der Sar en Wesley Sneijder acte de presence. De drie ploegen stonden onder leiding van Ronald Koeman (Feyenoord), Ruud Gullit (Vrienden van Kuyt) en Louis van Gaal (Oranje).  

Een jaar geleden, na het veroveren van de landstitel met Feyenoord, beëindigde Kuyt zijn loopbaan. Komend seizoen gaat hij als jeugdtrainer aan de slag in De Kuip.