Negatieve De Boer: 'Ik zeg hoe het is. Het is gewoon dramatisch'

Negatieve De Boer: 'Ik zeg hoe het is. Het is gewoon dramatisch'

27-05-2018 16:20
25

Ronald de Boer is allesbehalve enthousiast over het voetbal in Nederland. De staat van het vaderlandse voetbal noemt hij in een interview met Het Parool 'dramatisch'. 

Als analist bij onder meer FOX Sports en Veronica steekt De Boer zijn mening niet onder stoelen of banken. "Ik zeg hoe het is. De staat is gewoon dramatisch. Dat is een beetje de schuld van het hedendaagse voetbal. Alle talenten worden jong weggekaapt, dus we kunnen nooit echt een team bouwen. Jonge spelers maken geen vlieguren, omdat ze al vroeg hun heil zoeken in het buitenland", legt hij uit.

"Maar als je niet exceptioneel goed bent, krijg je geen kans in het buitenland. Nu is het allemaal te wispelturig. Een jonge ploeg als Ajax kan alleen succes hebben als er een echte visie is. Toen we in 97/98 met Morten Olsen de dubbel wonnen stond er een frame met Sar, Blind, mijn broer, Litmanen en ik. Kreeg je Laudrup, Arveladze, Oliseh en Tobiasen er nog bij."

"De trainer, en dan doe ik hem natuurlijk iets te kort, hoefde eigenlijk niks te doen", vervolgt De Boer. "We hielden elkaar scherp en zorgden dat de jonge gasten er vol voor gingen. Wij waren toen ook 27, hè. Nu moet De Ligt tegen een andere 18-jarige gaan zeggen wat hij moet doen. Dat is toch anders."