La Gazzetta: geïmponeerde scouts van Juventus al drie keer op bezoek bij Ajax

La Gazzetta: geïmponeerde scouts van Juventus al drie keer op bezoek bij Ajax

27-05-2018 16:37
87

Juventus kan worden toegevoegd aan het rijtje Europese grootmachten dat concrete belangstelling heeft voor Matthijs de Ligt. Volgens La Gazzetta dello Sport zaten scouts van de kampioen van Italië in de afgelopen maanden drie keer op de tribune in Amsterdam om De Ligt te bekijken.

De achttienjarige verdediger maakte veel indruk op de afvaardiging van Juve, weet La GazzettaDe Oude Dame is voor komend seizoen op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. De verwachting is dat Medhi Benatia vertrekt uit Turijn. Naar verluidt verkast de Marokkaanse routinier naar Olympique Marseille. 

De Ligt, die een prijskaartje heeft van minstens 60 miljoen euro, is overigens niet de enige verdediger die op het lijstje van Juve staat. Ook José Gimenez (Atlético Madrid) wordt gezien als een serieuze optie. De Uruguayaan is sowieso een goedkopere optie dan De Ligt: het contract van Gimenez loopt in 2019 af. 

De verbintenis van De Ligt in Amsterdam loopt door tot medio 2021. In de afgelopen maanden is de Oranje-international ook al gelinkt aan FC Barcelona, Manchester City, Bayern München en Tottenham Hotspur.