Van der Sar: 'Hoe goed ben je op de hoogte? Dit doen we ook in Amsterdam'

Van der Sar: 'Hoe goed ben je op de hoogte? Dit doen we ook in Amsterdam'

27-05-2018 17:55
37

Edwin van der Sar hield Dirk Kuyt lang van scoren af in diens afscheidswedstrijd, maar in de slotminuut moest de doelman tóch capituleren. Na afloop kan Van der Sar erom lachen.

"Ik weet niet wat die verdedigers aan het doen waren het laatste kwartier. Ze gingen naar links en ze gingen naar rechts, maar het enige wat ze niet deden was Dirk schaduwen. Ik heb m'n best gedaan, maar die penalty was me toch te machtig", grapt de huidige Ajax-directeur tegen RTV Rijnmond.

Van der Sar genoot van de Kuyt-testimonial in De Kuip. "Dit verdient hij, want het is een wereldgozer. Ik heb lang met hem gespeeld en we wonen bij elkaar in de buurt, dus ik ken hem goed. Ik denk dat Dirk zeker genoten heeft. Dat er zoveel jongens hierheen komen om deze wedstrijd te spelen, dat is heel gaaf."

De verslaggever van RTV Rijnmond vraagt Van der Sar vervolgens of hij zelf ook wel zo'n afscheidswedstrijd had gewild. "Ik weet niet hoe goed jij op de hoogte bent, maar in 2011 heb ik ook zo'n wedstrijd gehad in Amsterdam. Alles wat noordelijker gebeurt interesseert jullie misschien niet, maar in Amsterdam hebben we ook dit soort wedstrijden."