Toornstra reageert op commotie: 'In de media komen de stukjes die het ergst zijn'

Toornstra reageert op commotie: 'In de media komen de stukjes die het ergst zijn'

27-05-2018 18:15
10

Jens Toornstra erkent dat het de laatste jaren een stuk professioneler is geworden bij Feyenoord. Dirk Kuyt gaf dat onomwonden aan in zijn autobiografie en zorgde daarmee voor de nodige ophef.

Toornstra heeft het boek gelezen. "Ik vond het mooi en leuk om bepaalde dingen terug te lezen, maar dan vanuit Dirks oogpunt", vertelt de Feyenoorder aan Voetbal International. "Of ik het herken? Ja, wat betreft de gebeurtenissen waar ik bij was: die zijn gebeurd zoals ze erin staan."

Kuyt liet in zijn autobiografie optekenen dat de kleedkamer van Feyenoord net een speeltuin was bij zijn komst. Toornstra: "Ja, dat kan ik begrijpen. Als ik het vergelijk met hoe het nu is, dan is er wel veel veranderd. Het is professioneler geworden. Dirk heeft natuurlijk bij grote clubs gespeeld, waar ze misschien een stapje verder waren. Ik snap dan wel dat hij het zo ziet."

Toornstra denkt dat Kuyt zeker een rol heeft gespeeld in de professionalisering bij Feyenoord. "Maar het ligt ook aan de spelers zelf. Het is een wisselwerking geweest. Of ik de ophef snap? Ja, maar in de media komen altijd net de stukjes die het ergst zijn of die verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden. Ik denk dat je het hele boek moet lezen en dan je eigen oordeel moet vellen."