Feyenoord-vertrek ligt niet voor de hand: Ik hoef niet naar het buitenland

Feyenoord-vertrek ligt niet voor de hand: "Ik hoef niet naar het buitenland"

27-05-2018 20:10
11

Jens Toornstra heeft zondagmiddag kunnen genieten tijdens de afscheidswedstrijd van Dirk Kuyt. De middenvelder speelde zelfs nog even samen met Steven Gerrard, een grote naam waar hij vroeger al naar keek. Toornstra vertelt in gesprek met VoetbalPrimeur over de middag, zijn positie bij Feyenoord en de vakantieplannen.

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

"Het was heel mooi", aldus Toornstra over de testimonial in De Kuip. Gerrard was misschien wel de grootste naam zondagmiddag. "Ja, natuurlijk. Jerzy Dudek was ook altijd mooi om naar te kijken in zijn Feyenoord-tijd. Ik speelde zelfs nog even met Gerrard. Het Feyenoord-shirt stond hem heel goed. Nee, ik heb het niet geruild, want hij zat in een andere kleedkamer. Misschien zie ik hem zo nog."

Toornstra gunt Kuyt het mooie afscheid. "Echte vrienden is te groot omschreven, maar ik kan Dirk altijd bellen als ik wil. We hebben goed contact", vertelt de 29-jarige middenvelder van Feyenoord. Toornstra is sinds een jaar ook ambassadeur van de Dirk Kuyt Foundation, een organisatie die zich inzet om sporten voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking mogelijk te maken. "Ik was vereerd dat Dirk mij vroeg voor zijn Foundation. Ik ben blij dat ik op die manier iets voor de maatschappij kan terug doen."

Toornstra heeft nog een driejarig contract bij Feyenoord. Een vertrek ligt niet voor de hand. "Het is niet dat ik het ambieer om naar het buitenland te gaan. Als er iets komt dan moet je er altijd naar kijken, maar het is niet dat ik zeg: ik moet nog naar het buitenland", zegt hij tegen deze website. "Ik zit hier hartstikke goed bij Feyenoord, dus het is lekker rustig."