Driessen vol onbegrip over Kuyt-afscheid: Dan denk ik: waar gaat dit over?

Driessen vol onbegrip over Kuyt-afscheid: "Dan denk ik: waar gaat dit over?"

27-05-2018 21:08
24

Valentijn Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf, vond het onbegrijpelijk dat de arbitrage zondagmiddag niet wat flexibeler optrad tijdens het grote afscheid van Dirk Kuyt. Scheidsrechter Pieter Vink en zijn assistenten leken hun werk af en toe iets te serieus te nemen, meende Driessen. 

"Vink had Steven Gerrard natuurlijk een penalty moeten geven. Gerrard is de nieuwe held van Feyenoord. Die werd direct omarmd en dat is geweldig om te zien, daar moet je gewoon aan meewerken als scheidsrechter", zei Driessen zondagavond bij RTV Rijnmond.

"Er staan een paar mannen aan de zijlijn alleen maar vlaggen. Dan denk ik: waar gaat dit over? Je snapt het spelletje toch wel? Je weet toch waarom je hier bent? Het moet gewoon een leuke gezellige middag worden vol voetbalhoogtepunten."

"Uiteindelijk scoort Dirk nog. Hij schoot zeven keer naast, twee keer op de paal, vijf keer op Edwin van der Sar. Bij Quick Boys krijgt hij hem er ook niet meer in en hier ook niet... Uiteindelijk geeft Vink die penalty gelukkig wel. Want een afscheid zonder goal, dat kan natuurlijk niet."

Lees ook: Kuyt zwaait af en maakt állerlaatste doelpunt op bijzondere dag in De Kuip