Memphis maakt einde aan bizar trainingsschema: Kijk, hoe ik eruit zie

Memphis maakt einde aan bizar trainingsschema: "Kijk, hoe ik eruit zie"

28-05-2018 07:49
32

Op Memphis Depay staat de laatste twee maanden geen maat: bij Olympique Lyon was hij goed voor negen goals en zeven assists in acht wedstrijden. Hij dankt die opmars aan een gewijzigd trainingsschema.

Memphis traint minder op kracht en meer op souplesse. "Ik was heel fit, maar eigenlijk een beetje te. Aan het begin van het seizoen was ik elke ochtend om zeven uur in de gym. Dan was er nog niet eens iemand op de club", zegt hij in De Telegraaf. "Dat heb ik zo'n maand of anderhalf gedaan. Ik dacht: dit gaat mijn seizoen worden als ik harder train en werk dan iedereen."

De Oranje-international besefte dat hij niet goed bezig was. "Dat was een heel foute insteek. Ik was mezelf aan het overtrainen. Daarna heb ik het meer losgelaten", vertelt Memphis. "Ik moet veel meer ontspannen zijn. Kijk, hoe ik eruit zie. Ik ben al sterk van mezelf. Mijn lichaam is voor voetbal gemaakt en daarom doe ik nu al een paar maanden geen gewichten meer."

Zijn doelpunten viert hij steevast door twee vingers in zijn oren te stoppen. "Als ik mijn vingers in mijn oren stop, wordt dat uitgelegd als ’hé, jullie moeten stil zijn’. Maar dat is het helemaal niet. Ik geef aan dat ik me voor alles afsluit en ik wijs ook naar de lucht. Daarmee laat ik zien dat ik mijn Bijbel lees en in het woord van Jezus blijf leven. Daardoor maak ik me helemaal geen zorgen over wat de buitenwereld zegt en ik kijk er ook niet naar. Ik ben daarvoor doof en blind geworden."