Geblesseerd Ajax-talent vertrekt transfervrij: Ik voelde het wel aankomen

Geblesseerd Ajax-talent vertrekt transfervrij: "Ik voelde het wel aankomen"

28-05-2018 08:22
17

Het door Ajax opgeleide talent Gino Dekker hoopt bij AZ een moeilijke periode af te sluiten. De 21-jarige buitenspeler moest bijna anderhalf jaar lang revalideren door een zware knieblessure en kreeg onlangs te horen dat de Amsterdammers zijn aflopende contract niet zouden verlengen.

"Ik voelde het wel aankomen. Ik had een contract voor drie jaar, en toen ik geblesseerd raakte, gaf Ajax er nog een jaar bij om te revalideren", vertelt de AZ-aanwinst aan Het Kontakt Ermelo. De buitenspeler viel dit seizoen nog vier keer in bij Jong Ajax, maar kon geen vaste plek meer veroveren bij de Jupiler League-kampioen. "Dat snapte ik en het is jammer dat het nu stopt, maar door de goede Ajax-opleiding kan ik nu naar AZ toe."

De ellende begon voor Dekker op 4 november 2016, toen Jong Ajax thuis tegen NAC Breda speelde en de vleugelaanvaller last van zijn knie kreeg. Later moest hij zelfs geopereerd worden. "Door die blessure stortte mijn hele wereld in. Ik had het heel zwaar en ging mentaal kapot. Jongens die onder mij zaten zag ik wel doorbreken, maar zelf kon ik niets doen." Dekker vond steun bij vader Benny, die zelf profvoetballer is geweest bij AZ. "Talent komt altijd bovendrijven; het voetbal verleer je niet. Dat was het mooiste wat mijn vader zei."