Mijn transfer naar Ajax heeft ervoor gezorgd dat ik dingen totaal anders zie

"Mijn transfer naar Ajax heeft ervoor gezorgd dat ik dingen totaal anders zie"

28-05-2018 08:25
32

Nicolás Tagliafico heeft goede papieren voor een basisplaats in het WK-elftal van Argentinië. Op een persconferentie laat de Ajax-back weten dat hij veel baat heeft bij de ervaringen van het afgelopen halfjaar.

Tagliafico maakte in de winter de overstap van Independiente naar Ajax en is niet meer weg te denken uit de basiself in Amsterdam. Dat helpt hem bij de nationale ploeg van Argentinië. "Mijn transfer naar Ajax heeft ervoor gezorgd dat ik dingen totaal anders ben gaan zien. Het helpt me ook om me sneller aan te passen aan het team", laat hij weten.

"Ik besef nog steeds niet dat ik nu bij Argentinië zit, het lijkt wel een droom. Ik moet mijn beide benen op de grond houden en mijn uiterste best blijven doen. Ik ben hier natuurlijk niet voor niets. Lionel Messi? Ik moet hem zien als een ploeggenoot en niet steeds denken dat hij de beste speler ter wereld is."

In de aanloop naar het WK in Rusland ziet het er in elk geval goed uit voor Tagliafico. Het Argentijnse Olé verwacht dat de Ajacied in de basis staat voor de oefeninterland tegen Haïti (30 mei).