Egyptische fan start petitie tegen Ramos en verzamelt 300 duizend handtekeningen

Egyptische fan start petitie tegen Ramos en verzamelt 300 duizend handtekeningen

28-05-2018 08:58
92

Het gedrag van Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos tijdens de Champions League-finale houdt de gemoederen in de internationale voetbalwereld nog steeds bezig. Een Egyptische voetbalfan heeft een petitie opgestart en pleit ervoor dat Ramos met terugwerkende kracht geschorst wordt.

De centrale verdediger vocht in de eerste helft een stevig duel aan met Mohamed Salah, waarna de Liverpool-vedette een schouderblessure opliep en gewisseld moest worden. Bovendien zou hij Sadio Mané bewust een gele kaart aangenaaid hebben. 'Hij geeft een afschuwelijk voorbeeld aan toekomstige generaties voetballers', valt er te lezen in de begeleidende tekst bij de petitie. 'Hij probeert zijn wedstrijden niet op eerlijke wijze te winnen, maar gebruikt trucjes die ingaan tegen alle fair play-principes.'

De UEFA en de FIFA worden aangespoord om dit soort incidenten zwaarder te bestraffen. 'Zij moeten maatregelen nemen tegen Ramos en soortgelijke spelers op basis van videobeelden. Zo moet de spirit van het spel bewaakt worden.' Veel voetbalfans zijn het hiermee eens: de petitie was op maandagochtend al bijna 300 duizend keer ondertekend.