'Arsenal gaat voor eerste zomerse transfer en wil in totaal vier verdedigers'

'Arsenal gaat voor eerste zomerse transfer en wil in totaal vier verdedigers'

28-05-2018 14:44
13

Arsenal neemt op korte termijn Sokratis Papastathopoulos over van Borussia Dortmund. Dat melden The Independent én de BBC. Sokratis moet ongeveer achttienmiljoen euro kosten en zou de eerste zomerse versterking van Arsenal zijn.

De 29-jarige verdediger uit Griekenland staat hoog op het verlanglijstje van hoofd scouting Sven Mislintat, Dortmund zou een eerste bod van Arsenal al hebben afgewezen. De club wil volgens The Independent in totaal vier verdedigers binnenhalen om een herhaling van het teleurstellende seizoen te voorkomen. 

Mislintat kent Sokratis goed van zijn eigen tijd bij Dortmund en zou in een vergevorderd stadium zijn om de verdediger naar Arsenal te halen. Aanvankelijk bood Arsenal vijftien miljoen euro, maar Dortmund wil de verdediger niet voor minder dan achttien miljoen euro laten gaan. Volgens de geruchten gaat Arsenal aan deze vraagprijs voldoen.

Sokratis speelt al vijf jaar voor Dortmund, nadat hij in 2013 overkwam van Werder Bremen. De verdediger speelde al 79 interlands voor Griekenland, waaronder wedstrijden tijdens het EK van 2012 en WK van 2014.