Mexico-directeur adviseert Lozano: 'Kans grijpen, maar in goede handen bij PSV'

Mexico-directeur adviseert Lozano: 'Kans grijpen, maar in goede handen bij PSV'

29-05-2018 07:47
32

Dennis te Kloese, de Nederlandse directeur van de Mexicaanse voetbalbond, adviseert Hirving Lozano vooral niet te snel te vertrekken bij PSV. Als de 22-jarige aanvaller een goed WK speelt, lijkt het onvermijdelijk dat de topclubs aankloppen in Eindhoven.

"Ik denk dat hij er klaar voor is, maar ik denk niet dat hij haast moet maken", zegt Te Kloese tegen ESPN. "Zijn tijd komt wel. Hij is geboren in 1995, dus hij heeft nog vele jaren voor zich." Lozano verruilde Pachuca afgelopen zomer voor PSV en was in zijn eerste seizoen in de Eredivisie goed voor zeventien goals en acht assists.

"Het was een eerste jaar met meer ups dan downs en veel goals en assists voor een vleugelspeler", stelt Te Kloese. "Als er een kans komt, is dat moeilijk om te negeren. Ik denk dat hij die kans dan moet grijpen, maar aan de andere kant is hij in heel goede handen bij zijn huidige club. Het is een heel goede club voor Mexicaanse spelers."

Te Kloese ziet dat Lozano op zijn plek is in Eindhoven. "Hij heeft zich goed gesetteld. Hij is jong, getrouwd en heeft kinderen. Hij is een rustige jongen met een heel mooie toekomst voor zich als hij het goed aanpakt."

Lozano houdt zich nog niet bezig met een transfer. "Als ik de optie krijg om te vertrekken zullen we beslissen wat het beste is voor mij en mijn familie. Maar ik focus mij nu volledig op het nationale team."