'Barça ziet Eriksen als alternatief voor Griezmann; Coutinho moet afwachten'

'Barça ziet Eriksen als alternatief voor Griezmann; Coutinho moet afwachten'

29-05-2018 08:09
58

FC Barcelona heeft zijn zinnen deze zomer gezet op Antoine Griezmann, maar de Spaanse kampioen heeft ook een plan B in gedachten. Als de transfer van de Fransman afketst, dan moet Christian Eriksen naar Camp Nou komen.

Dat meldt Diario Sport dinsdag op zijn voorpagina. Niets lijkt de overstap van Griezmann van Atlético Madrid naar Barça in de weg te staan, aangezien de aanvaller een 'schappelijke' afkoopsom van honderd miljoen euro in zijn contract heeft staan. De Catalanen voerden zelfs al meerdere gesprekken met de entourage van Griezmann.

Wedden

Meer odds

Toch heeft FC Barcelona ook de naam van Eriksen omcirkeld. De Deense oud-Ajacied maakte dit seizoen opnieuw een sterke indruk bij Tottenham Hotspur. Hij wordt gezien als de ideale opvolger van Andrés Iniesta. Mocht de Spaanse grootmacht een poging wagen voor de spelmaker, dan moet het in ieder geval met veel geld over de brug komen. Eriksen ligt tot medio 2020 vast in Londen.

De komst van Griezmann of Eriksen heeft hoe dan ook gevolgen voor Philippe Coutinho. Als de Franse aanvaller wordt vastgelegd, is de Braziliaan de gewezen opvolger van Iniesta. Mocht Barça toch in zee gaan met Eriksen, dan schuift Coutinho juist een linie op en moet hij een voorhoede gaan vormen met Luis Suarez en Lionel Messi.