Nederland in plaats van Marokko: Goed, ik had eventueel kunnen wachten

Nederland in plaats van Marokko: "Goed, ik had eventueel kunnen wachten"

29-05-2018 09:53
125

Khalid Boulahrouz, 35-voudig international van Oranje, speelde in 2004 zijn eerste interland namens het Nederlands elftal. Hij stond op dat moment niet voor het dilemma om te moeten kiezen tussen Oranje en Marokko. Voor veel anderen is dat wél het geval, weet hij. 

"Voor mij was het veel minder gecompliceerd dan voor de jongens van nu. Mijn keuze was: ja of nee zeggen tegen het Nederlands elftal. Ik hoefde niet tussen twee partijen te kiezen", blikt Boulahrouz terug in de VARA Gids. 

"Ik speelde voor RKC Waalwijk toen ik voor het eerst geselecteerd werd. Het was vlak voor het sluiten van de transfermarkt. Ik werd op vrijdag geselecteerd, en voordat ik me dinsdag moest melden, werd ik nog getransfereerd naar HSV Hamburg."

"Goed, ik had eventueel kunnen wachten – als ik bij HSV speelde, was de kans groter dat ook Marokko geïnteresseerd zou zijn. Maar Nederland was op dat moment wereldtop. Ik was bezig met de beste te worden, wilde acteren op het hoogste niveau. De keuze was makkelijk gemaakt."