Langeler looft Oranje-talenten: 'Hij is erg in vorm, elke bal is tegen de touwen'

Langeler looft Oranje-talenten: 'Hij is erg in vorm, elke bal is tegen de touwen'

29-05-2018 11:45
17

Jong Oranje-coach Art Langeler ziet dat er ondanks het lange seizoen en de vele wedstrijden nog voldoende energie in zijn selectie zit. De Nederlandse talenten nemen het dinsdag op tegen de leeftijdsgenoten van Paraguay.

"Als ik zie hoe we trainen zit er nog meer dan genoeg energie in", zegt Langeler tegen FOX Sports. "Ik verwacht een tegenstander die tactisch goed zal staan. Zij zullen spelen op de omschakeling, wij hebben de bal. We moeten proberen om het los te spelen. Dat zijn we wel gewend. Of we favoriet zijn, vind ik lastig te zeggen. Maar laten we maar arrogant zijn en zeggen dat we als Nederland altijd favoriet zijn."

Langeler vindt de Jong Oranje-selectie aan elkaar gewaagd. Spelers die al bij 'het grote Oranje' hebben gezeten, zoals Justin Kluivert en Guus Til, vallen volgens hem niet 'extra' op. "Dat valt wel mee. We hebben een aantal jongens die extra opvallen. Als ik er eentje uit moet pikken: Arnaut Groeneveld speelt bij NEC in de Jupiler League maar maakt hier ook een uitstekende indruk. Deze groep ontloopt elkaar niet zo veel."

"Wat je wel ziet, is dat met name Guus wat meer wedstrijden in de benen heeft op het hoogste niveau", vervolgt Langeler, die Sam Lammers als de man in vorm noemt. "Hij is erg in vorm. Elke bal die hij tijdens de training raakt, gaat tegen de touwen. Achterin hebben we het voor elkaar met Rick van Drongelen en Denzel Dumfries. Ook Kevin Diks speelde uitstekend tegen Bolivia. We hebben niet één uitblinker, het zit dicht bij elkaar."