Aanvoerder Jong Ajax doet beroep op KNVB: 'Alles eruit gooien geen goed idee'

Aanvoerder Jong Ajax doet beroep op KNVB: 'Alles eruit gooien geen goed idee'

29-05-2018 16:37
107

Aanvoerder Léon Bergsma hoopt ook volgend seizoen met Jong Ajax in de Jupiler League uit te komen. De KNVB denkt erover na om het aantal Jong-elftallen in de Jupiler League terug te dringen, maar Bergsma ziet geen heil in dit plan.

De 21-jarige centrale verdediger stelt vast dat het voor zijn ontwikkeling een stuk beter is om op het tweede profniveau van Nederland te spelen. "Je speelt in hele grote stadions, terwijl we eerst alleen op De Toekomst en andere jeugdcomplexen speelden", laat hij weten aan FOX Sports. "Spelen tegen NEC, De Graafschap en Go Ahead Eagles met allemaal vijandige supporters is echt een hele goed ervaring. Ik denk dat die ploegen er ook meer aan hebben om tegen Jong Ajax en Jong PSV te spelen. Zij hebben veel kwaliteit en het is goed om je daartegen te meten."

Overige Jupiler League-clubs klagen soms over competitievervalsing, doordat de belofteteams soms met eerste elftal-spelers aantreden. Bergsma vindt dat echter niet terecht. "Wij hebben het met een vaste kern gedaan, die het heel goed gedaan heeft. Natuurlijk zijn er spelers van het eerste die een bijdrage hebben geleverd, maar dat is soms juist lastig omdat je steeds andere spelers hebt."

De Jong Ajax-captain heeft nog een concreet advies voor de KNVB. "Laat de Jong-teams in de Jupiler League blijven en bepaal een andere regel: het laagste Jong-team degradeert en een ander Jong-elftal komt erin. Alles eruit gooien lijkt me geen goed idee."