Cambuur doet zaken met FC Oss en haalt doelman met Ajax-verleden binnen

Cambuur doet zaken met FC Oss en haalt doelman met Ajax-verleden binnen

Gepubliceerd: dinsdag 29 mei 2018 om 17:48di 29-05-2018 om 17:48

SC Cambuur gaat met een nieuwe doelman het komende Jupiler League-seizoen tegemoet. De Leeuwarders nemen Xavier Mous transfervrij over van competitiegenoot FC Oss.

De nummer acht van de voorbije Jupiler League-jaargang heeft dat dinsdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen. De bij Ajax opgeleide sluitpost heeft voor twee seizoenen getekend in Leeuwarden. Technisch manager Foeke Booy laat weten dat de club al langere tijd jacht maakte op Mous. "Afgelopen jaar heeft Xavier weer een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij al behoorlijk volwassen en compleet", wordt Booy geciteerd door de Twitter-afdeling van Cambuur.

Met het binnenhalen van Mous hoopt Cambuur het keepersprobleem opgelost te hebben. Afgelopen zomer haalde de club Erik Cummins en Jesse Bertrams binnen. Gaandeweg het seizoen verloor Bertrams zijn basisplek aan Cummins, maar beide keepers mogen Cambuur binnenkort transfervrij verlaten. Mous moet nu de concurrentie aangaan met Pieter Bos.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws