De Mos: 'Hij is minstens zo goed als Kluivert. Die is toch een beetje gehypet'

De Mos: 'Hij is minstens zo goed als Kluivert. Die is toch een beetje gehypet'

30-05-2018 06:50
57

Aad de Mos hoopt dat Donyell Malen komend seizoen zijn grote doorbraak beleeft bij PSV. De 21-jarige aanvaller heeft net zo veel kwaliteiten als Justin Kluivert, vindt de analist. 

De Mos zag Jong PSV afgelopen seizoen vaak spelen. Malen, die een jaar geleden overkwam van Arsenal, blonk vaak uit. "Hij is minstens zo goed als Justin Kluivert. Die is toch een beetje gehypet. Malen heeft de potentie een grote speler te worden. Ik ken zijn bovenkamer niet, maar met zijn voetbalkwaliteiten zit het meer dan goed. Hij moet blijven en na de zomer het seizoen van zijn doorbraak beleven", aldus de oud-trainer in gesprek met Voetbal International. 

Over Mauro Junior, een andere speler die afgelopen seizoen debuteerde in PSV, heeft De Mos zijn twijfels. "Omdat ik niet direct een plek weet waar hij moet gaan spelen. Is hij nu een flankspeler, een 10 of iets anders? Als hij op het veld komt, gebeurt er meestal wel wat. Mauro is onvoorspelbaar. Als hij niet doorbreekt, moet hij zich laten verhuren aan een club als FC Utrecht of Heerenveen. En dan terug naar PSV als hij het op subtopniveau heeft laten zien."