Feyenoord loopt achter op Ajax en PSV: 'Vergroten stadioncapaciteit meest veilig'

Feyenoord loopt achter op Ajax en PSV: 'Vergroten stadioncapaciteit meest veilig'

30-05-2018 08:55
123

Feyenoord-directeur Jan de Jong hoopt nog steeds dat de Rotterdammers op termijn een nieuw stadion kunnen betrekken. De voormalige omroepbaas van de NOS stelt dat Feyenoord stil blijft staan in zijn ontwikkeling wanneer het in De Kuip blijft spelen.

"Ik heb dezelfde warme gevoelens bij dit stadion als ieder ander. Een voetbaltempel. Maar wel een voetbaltempel van 81 jaar oud", vertelt De Jong aan Voetbal International. De directeur vindt echter dat Feyenoord ook aan de sportieve toekomst moet denken en haalt enkele buitenlandse voorbeelden aan. "Meer clubs hebben afscheid genomen van iconische stadions om mee te gaan in de vaart der volkeren. Atlético Madrid had een fantastisch stadion, maar heeft dat nu ook. Arsenal en Tottenham Hotspur zijn eveneens door dat proces gegaan."

De Jong hoopt dat Feyenoord ooit de kloof met rivalen Ajax en PSV kan dichten. "Er is nog wel een andere manier: een kapitaalinjectie van externe partijen. Maar daarvan vraag ik mij af of dat bij Feyenoord past. De meest veilige en structurele oplossing is het vergroten van de stadioncapaciteit."

De directeur ziet het niet zitten om de volksclub Feyenoord uit handen te geven aan een externe geldschieter. Een Bayern München-model is wél een aantrekkelijke optie. "Daar zijn een paar grote partijen – Allianz, Adidas, Audi – die als aandeelhouder en sponsor een langdurig commitment afgeven. Met die injectie kon Bayern eigenaar van het stadion worden en een prachtig jeugdcomplex bouwen. Zo kan het wedijveren met topclubs uit Engeland en Spanje."