Groenendijk moet shoppen met lege portemonnee: 'Hoe dat nu zit? Weet ik niet'

Groenendijk moet shoppen met lege portemonnee: 'Hoe dat nu zit? Weet ik niet'

30-05-2018 13:33
60

ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk legt zich neer bij het feit dat er in de zomer amper geld beschikbaar is om te investeren in de selectie. Wanneer dragende krachten als Bjorn Johnsen, Wilfried Kanon en Nasser El Khayati verkocht worden, is de opbrengst nodig om een miljoenentekort op te vullen. 

Eigenaar United Vansen zorgde er afgelopen jaar nog voor dat er geld beschikbaar was. "Hoe dat nu zit? Ik weet het niet", reageert Groenendijk in gesprek met Voetbal InternationalVanwege de financiële situatie moeten de verwachtingen worden bijgesteld, vindt hij. 

Winkelen met een lege portemonnee is namelijk lastig. "Ik hoop dat die realiteit door de club wordt uitgesproken in de verwachtingen, anders komen we in een onmogelijke spagaat terecht. Ik vind het prima dat we minder kunnen betalen aan spelers, maar dat betekent dat je misschien pas op de plaats moet maken. Dat is zonde, maar het is ook realisme."

ADO eindigde afgelopen seizoen op een knappe zevende plaats. In de halve finale van de play-offs werd verloren van Vitesse.