Koeman lacht: Hij gooide één keer goed, maar hij was niet heel erg constant

Koeman lacht: "Hij gooide één keer goed, maar hij was niet heel erg constant"

30-05-2018 18:49
14

Ronald Koeman hoopt dat de Oranje-internationals wat hebben opgestoken van Michael van Gerwen. De topdarter kwam maandag langs op het trainingskamp van het Nederlands elftal.

Het bezoek werkte ontspannend, maar was ook bedoeld als inspiratie. "Het is interessant om te horen wat dit soort mensen ervoor doen om de beste te zijn", vertelt Koeman, geciteerd door Voetbal International. "Ik ben geen darter, maar ik ben wel een fan van darten. Het is interessant om te horen hoe iemand als Van Gerwen zijn sport beleeft."

"Wij hebben totaal geen weet van hoeveel uur die mensen in hun sport steken", vervolgt de bondscoach. "Voor een wedstrijd zijn ze al drie uur aan het oefenen. Dat soort dingen vind ik interessant. Darten is natuurlijk een totaal andere sport, maar van winnaars kan je altijd leren. Wij willen ook winnaars hebben in onze selectie."

De beste darter in de Oranje-selectie bleek Wout Weghorst. De spits won zelfs een leg van Van Gerwen. "Of Wout zal overwegen om over te stappen naar een andere sport? Nee, dat denk ik niet", lacht Koeman. "Hij gooide één keer goed, maar hij was niet heel erg constant. Je zag wel dat hij al eens eerder een pijltje heeft gegooid."