Cillessen: Maar ook ik was ontroerd door alles wat er die avond gebeurde, hoor

Cillessen: "Maar ook ik was ontroerd door alles wat er die avond gebeurde, hoor"

31-05-2018 07:19
34

Ondanks dat Jasper Cillessen 'nuchterder is dan die Spanjaarden', heeft hij genoten van het afscheid van Andrés Iniesta. De 34-jarige middenvelder zwaaide twee weken geleden af bij FC Barcelona.

"Maar ook ik was ontroerd door alles wat er die avond gebeurde, hoor", vertelt Cillessen in een interview met het Algemeen Dagblad. "Iniesta is een grootheid, een geweldige voetballer en een fijn mens. Terecht dat hij zoveel waardering kreeg. Het was heel speciaal om daar bij te mogen zijn."

Cillessen herhaalt dat hij meer aan spelen toe wil komen bij Barça. "Dat heb ik ook verschillende keren aangegeven. Maar Barcelona heeft bij mijn zaakwaarnemer aangegeven dat ze me willen houden. Dan kun je hoog of laag springen, maar dan ligt de bal bij de club."

Nu is het afwachten wat er gaat gebeuren. "De club weet hoe ik er in sta. Ik heb het fantastisch naar mijn zin, maar wil wel spelen. Het is altijd mijn ambitie geweest om eerste keeper te zijn, óók toen ik kwam was dat al zo. Alleen: als Ter Stegen zo weergaloos speelt als dit seizoen, zeker in de eerste seizoenshelft, heb ik weinig te vertellen."