Bosz: 'Er is een discussie gaande in Nederland waar ik me zorgen over maak'

Bosz: 'Er is een discussie gaande in Nederland waar ik me zorgen over maak'

31-05-2018 07:47
48

Peter Bosz is niet van mening dat er in Nederland harder en meer getraind moet gaan worden. De momenteel clubloze trainer denkt niet dat dat de oplossing is om het gat tussen Nederland en andere toplanden te dichten.

"Er is nu een hele discussie gaande in het Nederlandse voetbal waar ik me best wat zorgen over maak", zegt Bosz in gesprek met de NOS. "Ik hoor dat we harder en meer moeten gaan trainen. Dat wordt meestal gezegd door mensen die er geen verstand van hebben. Als je er geen verstand van hebt is het heel makkelijk om dat te zeggen."

Bosz weigert dan ook mee te gaan met de mensen die vinden dat Nederlandse clubs vaker op het trainingsveld moeten staan. Ook zou er intensiever getraind moeten worden, omdat de spelers uit het buitenland ook fysiek grote stappen aan het zetten zijn.

"Voor mij is er niets makkelijker dan in plaats van een keer, twee keer op een dag gaan trainen. Wat we doen is minder interessant, maar we gaan twee keer trainen. Voor je gevoel ben je hard aan het werk. Daar geloof ik niet in. Ik geloof veel meer in kwaliteit. Wát doen we op de training? Dat je veel meer moet analyseren waarin we verder achterop raken", zegt Bosz.