Excelsior haalt weer aanwinst op in Jupiler League: aanvaller naar Kralingen

Excelsior haalt weer aanwinst op in Jupiler League: aanvaller naar Kralingen

31-05-2018 10:09
17

De nieuwe Excelsior-trainer Adrie Poldervaart heeft komend seizoen de beschikking over Denis Mahmudov. De 28-jarige aanvaller komt transfervrij over van FC Dordrecht en tekent een contract voor twee seizoenen.

Mahmudov is na middenvelder Jerdy Schouten (Telstar) de tweede nieuweling bij de Rotterdammers. Hij scoorde afgelopen seizoen vijftien keer in 38 optredens in de Jupiler League. De in Macedonië geboren en in 2004 naar Nederland gekomen Mahmudov kwam eerder onder meer uit voor PEC Zwolle, Telstar en Sparta.

Het voorbije seizoen reikte Mahmudov met Dordrecht tot de play-offs. Daarin was Sparta nipt te sterk. "Met iets meer geluk waren we nog verder gekomen, maar voor de club was het mooi dat we dit bereikt hebben. Zelf wilde ik graag hogerop naar de Eredivisie en ik ben blij dat ik die kans nu krijg bij Excelsior."

Ondertussen hoopt Excelsior komend seizoen Wout Faes opnieuw te huren van Anderlecht, meldt Voetbal International. De Belgische topclub liet al weten akkoord te zijn met een nieuwe uitleenperiode van de jeugdinternational. Excelsior en de centrale verdediger moeten er nu nog uit zien te komen.

Volgens algemeen directeur Ferry de Haan zijn de Kralingers in totaal met vijf spelers serieus in gesprek. "De posities van doelman, centrale verdediger, linksback, centraal voorin en voorin aan de zijkant hebben prioriteit."