Update: Real Madrid schakelt door en zoekt contact met beoogde nieuwe trainer

Update: Real Madrid schakelt door en zoekt contact met beoogde nieuwe trainer

Gepubliceerd: donderdag 31 mei 2018 om 22:45do 31-05-2018 om 22:45

Mauricio Pochettino - en niemand anders - moet de opvolger van Zinedine Zidane worden bij Real Madrid. Dat meldt The Independent, dat spreekt van een 'all-out onslaught' om de succestrainer over te nemen van Tottenham Hotspur.

Tottenham verlengde vorige week tot de zomer van 2023 met Pochettino, maar moet vrezen dat het contract niets waard is als Real Madrid op de stoep staat. De Argentijn moet de opvolger worden van Zidane, die vertrekt na het winnen van de derde Champions League-titel op rij. Real-voorzitter Florentino Perez zou Pochettino als de enige kandidaat zien.

Real Madrid hoeft geen medewerking te verwachten uit Londen, meldt de betrouwbare Independent. Spurs-preses Daniel Levy staat bekend als een keiharde onderhandelaar en zal elke poging uit Madrid resoluut afwijzen. De situatie kan echter onhoudbaar worden als Pochettino zijn hakken in het zand zet voor een droommove naar Real. Van een speciale Real-clausule in zijn nieuwe Tottenham-contract zou geen sprake zijn.

Pochettino staat sinds 2014 aan het roer bij Tottenham, dat hem na achttien succesvolle maanden overnam van Southampton. Inmiddels staat de teller op meer dan 200 wedstrijden op de Spurs-bank. Het afgelopen seizoen leidde Pochettino zijn ploeg naar de derde plek in de Premier League.

Update 22.45: Real Madrid heeft direct doorgeschakeld na het vertrek van Zidane, meldt Marca donderdagavond. De Koninklijke heeft volgens het doorgaans goed ingevoerde medium al contact gezocht met Pochettino. Men heeft bij de Argentijnse Tottenham-manager gevraagd of hij bereid is om The Spurs te verlaten.

Poll

Is Pochettino inderdaad de enige geschikte kandidaat voor Real Madrid?

(4317 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws