Koeman verrast met Oranje-aanvoerder: Nee, dat is geen steuntje in de rug

Koeman verrast met Oranje-aanvoerder: "Nee, dat is geen steuntje in de rug"

31-05-2018 20:06
34

Het feit dat Kevin Strootman de aanvoerdersband van Oranje draagt tegen Slowakije, moet niet worden gezien als een steuntje in zijn rug. Dat stelt bondscoach Ronald Koeman.

"Nee, dat is geen steuntje in de rug. Iedereen kan een mindere wedstrijd spelen", verwijst Koeman in gesprek met FOX Sports naar de verloren interland tegen Engeland (0-1), waarin Strootman een slechte indruk maakte. "Hij speelt vanavond op een middenveld met drie middenvelders, daar heb ik alle vertrouwen in."

Strootman is de aanvoerder van het Nederlands elftal, omdat Virgil van Dijk rust krijgt. "Van Dijk speelt niet, dus dan heb ik een aantal jongens die aanvoerder kunnen zijn. Georginio Wijnaldum, maar die speelt ook niet, Daley Blind en Strootman. Ik heb het in de groep gegooid, dus Kevin start met de band."

Koeman hoopt op een goede wedstrijd van Oranje tegen Slowakije. "De wedstrijd tegen Portugal was positief en die lijn willen we doortrekken", zegt de bondscoach over zijn keuze om met vijf verdedigers te beginnen. "Bovendien ben ik reëel, want wat zijn kleinere landen? Misschien hebben we het tegen Slowakije wel lastiger dan maandag tegen Italië."