Breuer: 'Ik verdiende rond de drieduizend gulden per maand. Was ik niet mee bezig'

Breuer: 'Ik verdiende rond de drieduizend gulden per maand. Was ik niet mee bezig'

31-05-2018 20:59
35

Michel Breuer heeft negentien jaar lang rondgelopen op de Nederlandse voetbalcarrière, maar is nu dan toch gestopt. De 38-jarige verdediger sluit zijn carrière af na de degradatie met Sparta.

De routinier realiseert zich hoeveel er veranderd is sinds zijn debuut in 1999. "Toen ik net mijn eerste profcontract ondertekende bij Excelsior verdiende ik rond de drieduizend gulden per maand", vertelt hij aan ELF Voetbal. "Ik was niet bezig met wat ik verdiende. Niemand van toen eigenlijk. We hadden een leuke hobby, lol en werkten als een tierelier." Ook werd het voetbal toen nog niet gedomineerd door de wetenschap. "Als ik dan geblesseerd was, ging ik een potje biljarten of tafelvoetballen. Ik was me van geen kwaad bewust. Het kon gewoon. Niemand die zich er druk om maakte. Ik kan dat echt niet maken nu, haha."

Breuer werd, vooral tijdens de laatste jaren van zijn carrière, regelmatig bespot door praatprogramma's zoals Voetbal Inside. "Het is televisie, hè? Zij moeten wat te zaniken hebben en kijkers trekken", haalt de Zuid-Hollander zijn schouders op. "Ik heb weleens gehad dat mensen op straat mij belachelijk maakten. Maar dat laat ik links liggen. Iedereen heeft een mening en mag die uiten. Ik ben gewoon dankbaar dat ik het mooiste beroep ter wereld heb mogen uitoefenen."