Oranje-rapport: Blind en middenveld ondermaats, hoogste cijfer voor Vormer

31-05-2018 22:40
74

Het Nederlands elftal kwam donderdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel in de oefeninterland tegen Slowakije. VoetbalPrimeur maakt rapport op van de derde interland onder bondscoach Ronald Koeman.

Jeroen Zoet - 6: De kans om te laten zien waarom hij een vaste plek onder de Oranje-lat verdient, greep Zoet niet helemaal aan. Er waren ook weinig mogelijkheden om zich te onderscheiden. Aan de tegengoal kon Zoet niets doen.

Daryl Janmaat - 5,5: Na Kenny Tete en Hans Hateboer kreeg dit keer Daryl Janmaat een basisplaats als rechtervleugelverdediger. Bewees zich niet als een speler waar Koeman absoluut niet omheen kan.

Matthijs de Ligt - 6,5: Een prima optreden van De Ligt, die op achttienjarige leeftijd al een onbetwiste basisspeler is bij het Nederlands elftal. Stond met een strakke inspeelpass aan de basis van de gelijkmaker.

Stefan de Vrij - 6: Moet samen met Virgil van Dijk en De Ligt het hart van de Oranje-defensie gaan vormen. Op de wedstrijd van De Vrij was weinig aan te merken, al mag het allemaal wel iets feller bij de aanwinst van Internazionale.

Daley Blind - 4: Een speler van Manchester United die kinderlijk eenvoudig wordt geklopt door een Slowaakse spits, die in tien wedstrijden niet wist te scoren voor Willem II. Het gebeurde in Trnava. Blind zal zich moeten verbeteren.

Patrick van Aanholt - 6,5: Scoorde in zijn laatste drie optredens voor Crystal Palace en was in de eerste helft ook dichtbij een doelpunt voor Oranje. Schoot nét over. Van Aanholt zorgde voor aanvallende impulsen aan de linkerkant.

Davy Pröpper - 5: De ene interland is de andere niet: Pröpper maakte tegen Portugal (0-3 zege) veel indruk als controlerende middenvelder, maar in Trnava was hij vooral in de eerste helft geen schim van die speler.

Kevin Strootman - 5: Is het toeval dat het niet loopt bij Oranje als Strootman op het veld staat? Je zou bijna denken van niet. In de tweede helft was het iets beter, maar qua spel is Strootman niet de aangewezen man om aanvoerder te zijn.

Donny van de Beek - 5: Wat voor Pröpper geldt, geldt ook voor Van de Beek. De Ajacied kwam geen moment in de buurt van zijn Portugal-vorm. Na één helft werd hij gewisseld.

Quincy Promes - 6,5: Maakte zijn vijfde doelpunt in zijn 28ste interland voor het Nederlands elftal. Promes is een begenadigde voetballer, maar naar hem kijken is soms ook frustrerend: de aanvaller lijkt zó veel beter te kunnen.

Memphis Depay - 7: Bedrijvig, maar Memphis kan het niet in zijn eentje. Was in zijn laatste Oranje-optreden trefzeker en scoorde negen keer in acht wedstrijden voor Lyon, maar liet het netje dit keer niet bollen. Gaf wél de assist voor de gelijkmaker van Promes.

Invallers

Ruud Vormer - 7,5: De eerste Oranje-international uit de Belgische competitie sinds John Bosman op 7 september 1994 tegen Luxemburg. Bracht als vervanger van Van de Beek wat meer leven in de brouwerij en bracht Oranje op een hoger niveau.

Terence Kongolo - x: Kwam na 66 minuten in het veld voor Blind en speelde dus te kort voor een beoordeling.

Eljero Elia - x: Kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Van Aanholt en speelde dus te kort voor een beoordeling.

Steven Berghuis - x: Kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Pröpper en speelde dus te kort voor een beoordeling.

Marten de Roon - x: Kwam na 80 minuten in het veld voor Strootman en speelde dus te kort voor een beoordeling.

Wout Weghorst - x: Kwam na 83 minuten in het veld voor Promes en speelde dus te kort voor een beoordeling.