Koeman ziet Oranje worstelen: 'Pröpper moeilijk, Van de Beek zichzelf niet...'

Koeman ziet Oranje worstelen: 'Pröpper moeilijk, Van de Beek zichzelf niet...'

Gepubliceerd: donderdag 31 mei 2018 om 23:24do 31-05-2018 om 23:24

Ronald Koeman heeft zich groen en geel geërgerd tijdens de eerste helft van het Nederlands elftal tegen Slowakije. Teleurgesteld, zo omschrijft de bondscoach zijn gevoel in de rust.

"Ik heb in de rust nergens mee gegooid en niet gescholden, maar ik was natuurlijk wel erg teleurgesteld. Zoals wij de wedstrijd begonnen, dat kan niet. Dat heb ik ook laten blijken", vertelt Koeman aan Veronica. "We hadden te weinig agressie, liepen achter de feiten aan en konden niet goed druk zetten op Slowakije."

"Ook in balbezit deden we het niet goed. We verloren ieder duel en liepen daardoor achter de feiten aan", vervolgt Koeman over de eerste helft. "Er was ook te weinig tempo, geen aansluiting. Davy Pröpper had het moeilijk, Donny van de Beek was zichzelf niet... Dat merk je dan ook in het team."

De Oranje-bondscoach zag hoe zijn ploeg zich na rust herpakte. "We weten dat we van ver komen, maar ik hoopte dat de ploeg dit soort problemen zelf kan oplossen. En niet dat we het pas in de rust moeten herstellen. Maar goed, hier leren we dan weer van. Het systeem was niet het probleem, want de tweede helft deden we het met hetzelfde systeem wél goed."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws