Bosz luidt noodklok: 'We speelden Schalke en Lyon helemaal weg. Het kan nog wel'

Bosz luidt noodklok: 'We speelden Schalke en Lyon helemaal weg. Het kan nog wel'

31-05-2018 23:45
68

Peter Bosz maakt zich zorgen over de toekomst van het Nederlandse voetbal. De momenteel clubloze oefenmeester vindt dat er in Nederland met te weinig intensiteit gespeeld wordt, ten opzichte van het buitenland.

Dat intensiteit de sleutel tot succes is, bewijst de Europa League-campagne van Ajax vorig seizoen, meent Bosz. Onder leiding van de Apeldoorner wervelde Ajax voorbij Schalke 04 en Olympique Lyon wervelden. "We speelden ze helemaal weg in de Arena. Gewoon op voetbal, met onze manier van spelen. Het voetbal dat wij in Nederland nog steeds kunnen spelen, hebben wij gespeeld en we hebben laten zien dat we er succes mee kunnen boeken", vertelt hij in het NPO2-programma De Staat van Oranje.

Bosz benadrukt echter dat er nog steeds ruimte is voor de ouderwetse Hollandse school, die avontuurlijk en initiatiefrijk voetbal propageert. "Het begint met een visie. En mijn visie is dat ik wil winnen", aldus Bosz, die echter op een aantrekkelijke manier wil winnen. "Dat jij op dat veld bepaalt en dat die gasten alleen maar naar adem kunnen happen. Dat vind ik aantrekkelijk"

Lees ook: Bosz: 'Er is een discussie gaande in Nederland waar ik me zorgen over maak'