Groningen huurt Cassiera definitief van Ajax: Kregen we van Overmars te horen

Groningen huurt Cassiera definitief van Ajax: "Kregen we van Overmars te horen"

01-06-2018 12:49
97

Mateo Cassierra speelt komend seizoen op huurbasis bij FC Groningen. Ajax laat de Colombiaanse aanvaller één seizoen kilometers maken in het Noordlease Stadion.

Dat bevestigen Ajax en Groningen vrijdagmiddag via de officiële kanalen. De nummer twaalf van het afgelopen Eredivisie-seizoen huurt Cassierra één seizoen van Ajax. Over een optie tot koop wordt niets gemeld. De 21-jarige spits kwam in de zomer van 2016 over van Deportivo Cali, maar wacht nog op zijn doorbraak in Amsterdam. Afgelopen seizoen maakte hij wel indruk bij Jong Ajax: met achttien goals werd hij clubtopscorer.

Ron Jans, manager technische zaken van Groningen, is in zijn nopjes met de komst van Cassierra. "Dat hebben we voor een belangrijk deel mede te danken aan onze meer dan uitstekende relatie met Ajax op dit moment", verwijst Jans op de clubsite ook naar de eerdere deal rond Deyovaisio Zeefijk.

Jans: "Net als veel andere clubs zien wij veel wedstrijden van Jong Ajax, waar heel veel talent rondloopt. De naam van Cassierra is het afgelopen seizoen meerdere malen bij ons gevallen, maar wij hadden het gevoel dat hij niet haalbaar zou zijn voor ons. Toen wij van Marc Overmars (directeur spelersbeleid Ajax, red.) te horen kregen dat FC Groningen een goede optie zou kunnen zijn, zijn we met de speler in gesprek gegaan."