Vertrekkende Ajacied: 'Ik ben gehecht aan Ajax, terugkeren is mijn droomdoel'

Vertrekkende Ajacied: 'Ik ben gehecht aan Ajax, terugkeren is mijn droomdoel'

01-06-2018 18:23
44

PEC Zwolle-aanwinst Zian Flemming droomt ervan om over een aantal jaar teruggekocht te worden door Ajax. De negentienjarige middenvelder voelt zich een echte Ajacied, al had hij het niet altijd makkelijk bij de Amsterdamse club.

Het voorbije seizoen kwam Flemming tot 25 optredens in de Jupiler League, maar slechts elf keer stond hij in de basis. "Overkoepelend is dat mijn verhaal geweest; of het nou lekker ging of niet, je wist dat je weer kon gaan zitten als een ander terugkwam", zegt Flemming tegen Ajax Showtime. "Ik heb weinig krediet gehad en dat is niet om zielig te doen, dat was gewoon mijn situatie."

Flemming moest altijd knokken voor speelminuten. Hij ziet een groot verschil met de huidige generatie jeugdspelers. "Tegenwoordig hè, sta je als goede C1-speler al op de Daily Mail of Spaanse Marca. Ik heb zelf eens het Doelpunt van de Maand gescoord en als ik dezelfde goal nu had gemaakt, had ik tweehonderdduizend views meer gepakt op Youtube. De hype van en continue lofzang voor jongens is gevaarlijk."

Bij PEC hoopt Flemming snel een basisplaats af te dwingen, enkele jaren succesvol te zijn en dan terug te keren bij Ajax. "Dat zou het allermooiste zijn. Ik ben een jongen die gehecht is aan Ajax en heb een enorm mooie tijd gehad. Ik heb nu mijn avontuur in Zwolle en wie weet zal mijn loopbaan een nieuw hoofdstuk Ajax krijgen."

"Of laatstgenoemde een doel of een droom is? Het is mijn droomdoel. Ik zou het héél leuk vinden, al zeg ik niet tegen mijzelf dat ik het móét halen", besluit Flemming.